Close

Marmoleum

Marmoleum

Marmoleum: het linoleummerk van Forbo

Marmoleum, het linoleummerk van Forbo, is een natuurlijk en duurzaam product. Het voornaamste bestandsdeel is lijnolie, geperst uit de zaden van de vlasplant. Daarnaast bestaat marmoleum uit pijnhars, houtmeel uit verantwoord beheerde bossen, kalksteen, pigmenten en jute. Maar liefst 97% van deze grondstoffen is natuurlijk, waarvan 72% hernieuwbaar en 43% gerecycled. Daarnaast is marmoleum biologisch afbreekbaar. 

Marmoleum is verkrijgbaar in banen (200cm breed) tegels en de gehele collectie bestaat uit meer dan 200 kleuren en er is een verscheidenheid aan dessins. Het marmoleum assortiment biedt naast de bekendere gemarmerde variant (de Real, de Fresco en de Vivace) ook nog andere structuren als de gelinieerde variant Striato, het gedessineerde Graphic en Piano, en de effen variant Concrete, Walton uni en Walton cirrus. 

Naast banen en tegels is marmoleum ook te leveren als panelen met een eenvoudig kliksysteem.

Marmoleum vloer

Het aantal kleurschakeringen is nagenoeg eindeloos. Ook biedt dit product een aantal unieke functionele eigenschappen, bijvoorbeeld op het gebied van akoestiek. De ondervloer dient voor banen en tegels absoluut 100% vlak te zijn. Vrijwel altijd dient een betonnen vloer geëgaliseerd te worden en een houten vloer krijgt een mdf systeemondervloer. Buiten gewone banen kan er ook gewerkt worden met randen, motieven, patronen, ingelegde logo’s etc. Je kunt er je fantasie en creativiteit in kwijt.

Marmoleum vloer laten leggen

Het leggen van een linoleum/marmoleumvloer is echter wel een specialistisch werkje dat uitgevoerd moet worden door mensen met verstand van zaken en het juiste specialistische gereedschap. Wij beschikken over de vakkennis en de mogelijkheden om de door u uitgezochte marmoleumvloer tiptop te installeren. Wij komen altijd eerst vrijblijvend ter plekke de situatie beoordelen, alvorens u een offerte ontvangt. U bent van harte welkom in onze winkel om de gehele collectie te bekijken.

Maak vandaag nog een afspraak
BEL ONS