Close

Inbetween gordijnen

De naam zegt het al, Inbetween gordijnen zitten voor wat betreft transparantie tussen overgordijnen en vitrages in. Binnen deze Inbetweens zitten weer grote verschillen in transparantie en dat is iets waar u goed naar moet kijken voor u deze aanschaft.

Het meest ideale is dat u in onze winkel een voorselectie maakt en een aantal stalen mee naar huis neemt. Dan kunt u ter plekke beoordelen of dit voor u het juiste Inbetween gordijn is. Wanneer u ze bijvoorbeeld gebruikt als soort van overgordijn zult u eerder kiezen voor een gordijn met minder transparantie om ook s’avonds een gevoel van privacy te behouden in uw kamer.

Binnen deze semi-transparante stoffen kunnen we grofweg een onderscheid maken tussen:

Batiststoffen: dit zijn stoffen met een natuurlijke linnen (achtige) uitstraling.

Ausbrennerstoffen: dit is een stof van een combinatie van verschillende materialen, natuurlijke en synthetische, waarbij door middel van een chemisch proces een stof plaatselijk wordt opgelost en zodoende een patroon of motief ontstaat.

Dubbel geweven Inbetweens: hierbij wordt door verschillende wevingen een half transparant dessin verkregen.

Wij kunnen u al deze verschillende soorten stoffen tonen in onze winkel of bij u thuis, en de verschillende confectiemogelijkheden uitleggen. Zo is het bijvoorbeeld erg mooi om een combinatie te maken van Inbetweengordijnen (geplooid) en vouwgordijnen.
Vaak zijn de stoffen voor beide geschikt.
Ook confectie met ringen op een roede is met deze stoffen mogelijk.

Kom langs in onze winkel om inspiratie op te doen, wij komen bij u thuis om te adviseren en in te meten en een passende offerte te maken.

 

BEL ONS